AztaQ

Amatőr Zenei Tehetségkutató

Amatőr Zenei Tehetségkutató

A Crescendo Selecta elismerése az Öröm a Zene döntőjében

2023. október 10. - aztaq

A szolnoki AztaQ, amatőr zenei tehetségkutató győztese, a Crescendo Selecta kimagasló zenei teljesítményéért Újfalusi Gábor-díjban részesült az Öröm a Zene nagydöntőjében.

crescendoselecta2.jpgOktóber 7-én és 8-án, Gyálon rendezték meg az Öröm a Zene tehetségkutató- és gondozó országos sorozat nagydöntőjét, ahol a 19 megyében, a fővárosban és a határon túl lebonyolított helyi tehetségkutatók legjobbjai mérték össze tehetségüket. A 2022/2023-as évadban közel ezer zenekar nevezett az immár 15 éves tehetségkutató-sorozatra, akik közül majdnem 350 formáció állt a különböző helyi versenyek színpadjaira.

231010-grog.jpgGyálon a Gorg & Benzol formációt találta a legjobbnak az Öröm a Zene idei zsűrije, így ez a formáció nemcsak megnyerték az Öröm a Zene tehetségkutató-sorozat 2022/2023-as évadát, de komoly támogatásra is számíthatnak a következő évben. Az év felfedezettje a Boyongó zenekar lett. Kimagasló zenei tehetségükért négy együttes, az A Flirt, a Crescendo Selecta, a Kiss zenészek és a Visionless Humanity kapott Újfalusi Gábor-díjat, illetve a Gyálon rendezett kétnapos verseny zsűrije arról is döntött, hogy mely formációk jutottak be a Hangfoglaló Program Induló Előadói Alprogramjának meghallgatására, azaz kinek van esélye a Nemzeti Kulturális Alap 4 millió forintos támogatását elnyerni.

Az AztaQ szervezői számára nagy öröm, hogy a szeptember 30-án, Szolnokon rendezett verseny legjobbja, a Crescendo Selecta az Öröm a Zene döntőjében is kiemelkedően szerepelt. Gratulálunk és reméljük, sokszor hallunk még felőlük!

A bejegyzés trackback címe:

https://aztaq.blog.hu/api/trackback/id/tr1818232061

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása