AztaQ

Amatőr Zenei Tehetségkutató

Amatőr Zenei Tehetségkutató

A Crescendo Selecta nyert Szolnokon

2023. október 02. - aztaq

A Crescendo Selecta együttes nyerte a VII. AztaQ, amatőr zenei tehetségkutatót, amit szeptember 30-án rendeztek a szolnoki Tisza moziban. A Székesfehérvárról indult formáció ezzel jogot szerzett arra, hogy részt vegyen az Öröm a Zene országos döntőjén, amit október első hétvégéjén rendeznek Gyálon.

230930-aztaq-eredmenyhirdetes1.jpgA Meg egy cukorka, a Carson Coma és a tavalyi nyertes Cloud Factory után a Székesfehérvárról indult, de ma már a főváros felé orientálódó hattagú Crescendo Selecta is elmondhatja magáról, hogy megnyerte az AztaQ, amatőr zenei tehetségkutatót. A 2023-as versenynek a szolnoki Tisza mozi adott helyet, ahol a nevező zenekarok közül – a szervezők előzetes válogatása után – öt együttes és egy szólóprodukció léphetett színpadra. Az Andrásik Remo, Cserfalvi Zoltán, Horváth Gergely, Farkas Róbert, Maróthy Zoltán és Pap Béla alkotta zsűri a másfél éve alakult, jazzes motívumokkal fűszerezett neo-soul, pop, funky és R&B stílusú dalokat játszó Crescendo Selectát juttatta Jász-Nagykun-Szolnok vármegyéből az Öröm a Zene döntőjébe.

A hagyományoknak megfelelően a VII. AztaQ, amatőr zenei tehetségkutatón is átadták az Újfalusi Gábor-díjat, amit minden alkalommal a kiemelkedő zenei tehetséget mutató előadó kaphat meg. Szolnokon a zsűri Ujj Misának, a Heron Lane zenekar basszusgitárosának ítélte az elismerést.

crescendoselecta10.jpgA támogatóknak köszönhetően egyetlen fellépő formáció sem távozott üres kézzel a VII. AztaQ-ról. A szolnoki Denevér Hangstúdióban a KabinLáz zenekar dolgozhat majd az új dalain, a Roland 5000 Hangszerbolt kínálatából a Heron Lane és Lovas Juci válogathat, a Tisza mozi által szervezett ATAFF music fesztiválra a Klisé kapott meghívást, míg a Ceglédi Advent rendezvényein Lovas Juci és a Heron Lane, a jövő évi szolnoki Gulyás Fesztivál rock színpadán pedig a Gedeon Reflects léphet majd fel.

Az AztaQ szervezői elégedetten nyilatkoztak az idei szolnoki tehetségkutatóról, hiszen a tavalyinál kétszer több formáció jelentkezett az itteni megmérettetésre. És, mint a zsűri tagjai is többször elmondták, a Tisza mozi színpadán végül hat olyan fellépőt láthattak, amelyek már bárhol, bármikor megállnák a helyüket. Az Öröm a Zene országos tehetségkutató sorozat várhatóan 2024-ben is folytatódik, így jövőre ismét lehet Szolnokon AztaQ, amatőr zenei tehetségkutató.

(Fotók: Kozma Mihály)

A bejegyzés trackback címe:

https://aztaq.blog.hu/api/trackback/id/tr4418226067

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása