AztaQ

Amatőr Zenei Tehetségkutató

Amatőr Zenei Tehetségkutató

A Cloud Factory nyerte az AztaQ’22-t

2022. június 06. - aztaq

A gyöngyösi Cloud Factory nyerte az Öröm a Zene Tehetségkutató és Gondozó sorozat Jász-Nagykun-Szolnok megyei versenyét. A június 4-én a szolnoki TiszapART moziban rendezett Amatőr Zenei Tehetségkutató (AztaQ) verseny zsűrije az Újfalusi Gábor-díjat Skylar-nak ítélte.

0606-donto1.jpgAz Öröm a Zene Tehetségkutató és Gondozó részeként megrendezett AztaQ-n hat formáció – Free Birds, Skylar, Snippy Gun, Cloud Factory, Middler, Plebs – lépett a diák döntnökökkel kiegészített zsűri elé 2022. június 4-én, szombaton a szolnoki TiszapART mozi színpadán. Az Andrásik Remo, Csikány Tamás, Lombos Márton, Pap Béla, Ratkai Miklós és Szarka József illetve a Szolnok Városi Diáktanács három delegáltjából – Gál Laura Ada, Horváth Attila, Szacskó Levente – álló zsűri az Öröm a Zene országos döntőjébe a gyöngyösi Cloud Factory zenekart juttatta, akik a legjobbnak járó oklevél mellé a szolnoki Denevér hangstúdió 150 ezer forint értékű stúdiómunkára szóló utalványát is megkapták.

0606-donto2.jpgA 2017 óta minden tehetségkutatón kiosztott Újfalusi Gábor-díjat – amit minden helyszín legkiemelkedőbbnek ítélt zenei tehetsége kaphatja meg – ezúttal Skylarnak ítélte a zsűri, aki egyben felkérést kapott a XIV. Tiszavirág Fesztiválon való fellépésre is, amit Kovács Ákos, a szolnoki rendezvény igazgatója adott át.

0606-donto3.jpgAz esemény támogatóinak köszönhetően egyik fellépő sem távozhatott üres kézzel a Szolnoki Dal Napja rendezvénysorozat keretében megrendezett AztaQ’22-ről.

A Plebs zenekar a szeptemberi, szolnoki Gulyás Fesztiválra kapott meghívást, illetve ők vihették haza a Szolnok TV 150 ezer forintos klipforgatási utalványát. A Middler a Roland5000 Hangszerbolt 50 ezer forintos vásárlási utalványát kapta, továbbá koncertet adhat Szolnok a németországi testvérvárosa, Reutlingen nyári fesztiválján, július közepén. A kecskeméti Snippy Gun együttes szintén a Rolnad5000 Hangszerbolt 50 ezer forintos vásárlási utalványával lett gazdagabb, miközben felhasználhatja az Aktív Rádió 400 ezer forint értékű reklámkeretét is valamelyik koncertjének a promótálására. Az életük első koncertjét az AztaQ-n adó Free Birds zenekar pedig meghívást kapott az augusztus 20-ai hétvégén rendezendő, szolnoki Music Over The Bridge (MOB) – korábban Örökség – fesztiválra, valamint Szolnok Megyei Jogú Város jóvoltából a zenekar két tagja ott lehet az idei Gitármánia Táborban.

Az Amatőr Zenei Tehetségkutató (AztaQ) 2022-es versenye nem jöhetett volna létre a helyszínt és ezzel a kiváló körülményeket biztosító TiszapART mozi és munkatársai, valamint a kiváló hangosításról gondoskodó Süle Dávid és csapata nélkül, amiért a szervezők ezúton is köszönetet mondanak. Egyben jelzik, hogy AztaQ lesz jövőre is: 2023 júniusának első szombatján ismét Szolnokon rendezhetik meg az Öröm a Zene Tehetségkutató és Gondozó Jász-Nagykun-Szolnok megyei versenyét.

A bejegyzés trackback címe:

https://aztaq.blog.hu/api/trackback/id/tr4317850027

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása