AztaQ

Amatőr Zenei Tehetségkutató

Amatőr Zenei Tehetségkutató

AztaQ’24 helyszín: Tisza mozi

2024. május 23. - aztaq

A Tisza mozi legnagyobb befogadóképességű termében lévő színpadon rendezik meg a IX. AztaQ, Amatőr Zenei Tehetségkutató Versenyt. A tavalyi rendezvény után az egyik zsűritag megjegyezte: az Öröm a Zene sorozat legjobb akusztikájú helyszíne a szolnoki Tisza mozi A-terme.

240522-tiszamozi.jpgA szolnoki Tisza mozi A-terme, kávézója és a szervesen hozzá kapcsolódó Múzsák terén álló színpad lassan egy évtizede ad helyet különböző műfajú koncerteknek. A kávézóban lépett már fel az Iván and the Parazol, a 130 fős A-teremben tavaly előtt a Carson Coma koncertezett, a Múzsák terén pedig a korábbi AztaQ indulói is megfordulhattak már. A Tisza mozi egy évtizede vesz részt az NKA Hangfoglaló Program Klubtámogatói Programjában, ami azt is jelenti, hogy Szolnok egyik legfontosabb koncerthelyszíne, ahol az Aranyakkodtól kezdve Hrutka Róbert különböző formációin át a világzene legjobbjaival is találkozhat a közönség.

A természetesen elsősorban artmoziként működik a filmszínház, ahol a legújabb sikerfilmek mellett a legjobb hazai és az európai alkotásokat is láthatja a közönség. Rendszeresek a tematikus filmklubok és a közönségtalálkozók, októberenként pedig egy nemzetközi filmfesztivál költözik a Tisza moziba. Mindezek mellett rendszeresek a színházi produkciók, az ismeretterjesztő előadások és a kiállítások is a Szolnok kulturális centrumának számító moziban. Az AztaQ idején például a Beatkorszak Projekt „Minden az enyém” című fotókiállítása lesz látható a Tisza mozi kávézójában.

A IX. AztaQ alatt az A-terem megfelelő méretű színpadán játszanak majd a zenekarok, akik backstage-nek a szomszédos E-termet használhatják, míg a zsűri a tetőtérben lévő előadóterembe vonulhat vissza. Az egyébként nyilvános tehetségkutató alatt a mozi kávézója üzemel majd.

A bejegyzés trackback címe:

https://aztaq.blog.hu/api/trackback/id/tr5218411369

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása