AztaQ

Amatőr Zenei Tehetségkutató

Amatőr Zenei Tehetségkutató

AztaQ’24 zsűri: Ádori Péter

2024. május 13. - aztaq

Első alkalommal lesz az AztaQ zsűrijének tagja a Szolnokon és környékén fogható Aktív Rádió programigazgatója, zenei vezetője, Ádori Péter, aki lassan három évtizede dalszövegíróként is tevékenykedik, több arany- és platinalemez tulajdonosa, egyik dala pedig francia rádiós slágerlisták élmezőnyében is szerepelt.

240513-adori_peter.jpgÁdori Péter – Aktív Rádió programigazgatója, zenei vezetője –, ahogy a saját munkáját meg szokta határozni, ő az, akinek az anyukája csuklik, ha a hallgatóknak nem tetszik a zene a rádióban. Idén lesz tizedik éve, hogy Szolnokra, az Aktív Rádióhoz került.

A rádiózás mellett sok más szálon is kötődik a könnyűzenéhez. Dalszövegíróként 1996 óta dolgozik, mára már több arany- és platinalemez tulajdonosa. Lemezek mellett televíziós műsorokhoz és reklámokhoz is ír dalszövegeket. A teljesség igénye nélkül énekelte dalszövegét Varga Miklós, Sipos Péter, a Groovehouse, a Kerozin, az Inflagranti, és rengeteget dolgozott az Irigy Hónaljmiriggyel is. Televíziós munkái közül a Mirigy tévéshowk mellett kiemelkedik a Dalnokok Ligája, ahol többek mellett a végső győztes Nox dalszövegeit írta.

Több mint tíz éve zenei producerként is dolgozik. Elektronikus zenéi jellemzően inkább külföldre készülnek, legsikeresebb track-je Franciaországban rádiós slágerlista élmezőnyében szerepelt.

A bejegyzés trackback címe:

https://aztaq.blog.hu/api/trackback/id/tr9818403393

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása