AztaQ

Amatőr Zenei Tehetségkutató

Amatőr Zenei Tehetségkutató

AztaQ’24 zsűri: Andrásik Remo

2024. május 07. - aztaq

Az Öröm a Zene országos könnyűzenei tehetségkutatósorozat, valamint az immár két évtizede Szolnokon rendezett Gitármánia táborok ötletgazdája és vezetője, zenész, gitáros, gitártanár, a Hangszert a kézbe sorozat motorja, a Hangszeresek Országos Szövetségének főtitkára.

240507-remo.jpgAndrásik Remo harmadik alkalommal fog zsűrizni az AztaQ tehetségkutatón, és nemcsak azért, mert az Öröm a Zene vezetőjeként igyekszik ott lenni szinte minden megyei versenyen, hanem mert egykori törökszentmiklósi lakosként jórészt az ő „gyermeke” az Amatőr Zenei Tehetségkutató Verseny. A zenész, gitáros, szervező, gitártanár, zenei újságíró a nyolcvanas évektől több zenei formációban is játszott, majd a kilencvenes évek elején elkezdett tanítani, illetve a közös zenélésre alkalmat teremtő programokat szervezni. Több gitár-tankönyv szerzőjeként, az Öröm a Zene Tehetségkutató sorozat, a Gitármánia és Zenei Továbbképző Tábor, valamint az Öröm a Zene iskola és oktatási program alapítójaként és vezetőjeként a hazai könnyűzenei oktatás és tehetséggondozás megkerülhetetlen alakja.

Nevéhez fűződik az immár hetedik éve indult Hangszert a kézbe elnevezésű országjáró zenei játéktér és ismeretterjesztő programsorozat szervezése. Munkásságát a Magyar Hangszermíves Céh 2008-ban nívódíjjal, a Hangszeresek Országos Szövetsége 2015-ben Az év zenei újságírója-díjjal, az Artisjus pedig 2018-ban Zenetanári-díjjal ismerte el.

A bejegyzés trackback címe:

https://aztaq.blog.hu/api/trackback/id/tr6418398567

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása