AztaQ

Amatőr Zenei Tehetségkutató

Amatőr Zenei Tehetségkutató

Hat zenekar az AztaQ-n

2023. szeptember 26. - aztaq

Crescendo Selecta, Gedeon Reflects, Heron Lane, KabinLáz, Klisè és Lovas Juci. Ők hatan jutottak be a VII. AztaQ tehetségkutatóra, azaz közülük szerezhet valaki jogot arra, hogy részt vegyen az Öröm a Zene idei döntőjén.

230926-hatok.jpgLezárult a VII. AztaQ, Amatőr Zenei Tehetségkutató nevezési időszaka. A két-két saját dallal jelentkező formációk közül a szervezők öt zenekart és egy énekest választottak, akik 2023. szeptember 30-án élőben is bemutatkozhatnak a hattagú zsűri előtt.

A Crescendo Selecta másfél évvel ezelőtt alakult, saját meghatározásuk szerint neo-soul, pop, funky és R&B stílust játszanak jazzes motívumokkal fűszerezve. A Székesfehérvárról indult, de ma már inkább budapesti banda két dala már többször felcsendült a Jazzy rádióban, és szerepeltek a Petőfi TV-ben is. Első albumuk várhatóan október végén jelenik meg.

A Gedeon Reflects mai felállásában nagyjából egy éve létezik, stílusuk az akusztikus melodikus vonal és a hard rock szélsőségei között mozog. Idén áprilisban jelent meg első albumuk Sokszor érzed úgy címmel, amihez már hét klip is készült. A bandáról hírt adott korábban a Rockinform és a Petőfi Rádió is, illetve Budapest több kultikus szórakozóhelyén is felléptek már.

A Heron Lane Horváth Áron gitáros, énekes dalszerző multinstrumentalista szólóprojektje, amit olyan zenészek ihlettek, mint Jeff Buckley, a Radiohead és John Frusciante. Első négy dalból álló EP-je Take Me Home címmel jelent meg, amit a Kőbányai Zenei Stúdióban megismert zenészekből álló zenekarral kiegészülve a Három Hollóban mutattak be.

A püspökladányi KabinLáz jelenlegi felállásában 2022 óta létezik, és azóta újra folyamatosan születnek a később dallá formálható ötletek. Mint magukról mondják: büszkék arra, hogy kizárólag saját dalokat játszanak magyar nyelven, modern rock-metál stílusban. Céljuk pedig, hogy minél több helyen, minél több embernek mutathassák meg élőben a zenékjüket.

A Klisè mai formájában 2022 októbere óta működik, és azóta már felléptek a Három Hollóban, az Ellátóházban, az Esernyősben, szűkebb pátriájukban a sándorfalvai városi napon illetve a szegedi GardenStég-en is. Idén márciusban három dalt rögzítettek stúdióban, köztük az AztaQ-ra is beküldött Nélküled is jó vagyok illetve a Szétestem című szerzeményeket.

A szolnoki megmérettetés egyetlen szóló énekese Lovas Juci lesz, aki első koncertját 2020-ban adta az A38-on a Carson Coma „előzenekaraként”. Dalait alternatív pop műfajba sorolja, amelyekkel több tehetségkutatón és koncerthelyszínen is bemutatkozott már. Tervei között szerepel, hogy szólóprojektjét zenekarral egészíti ki.

A hat formáció 2023. szeptember 30-án, az eredetileg tervezettől eltérő helyszínen, a szolnoki Tisza moziban lép majd az Andrásik Remo, Cserfalvi Zoltán, Farkas Róbert, Horváth Gergely, Maróthy Zoltán és Pap Béla alkotta zsűri elé.

A bejegyzés trackback címe:

https://aztaq.blog.hu/api/trackback/id/tr1918222351

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása