AztaQ

Amatőr Zenei Tehetségkutató

Amatőr Zenei Tehetségkutató

Carson Coma a 2018-as győztes

2022. május 16. - aztaq

Az AztaQ 2018-as, még Törökszentmiklóson rendezett versenyét az akkor induló Carson Coma nyerte. A zenekar azóta nemcsak az egyik legnépszerűbb és legtöbbet koncertező hazai rockegyüttes lett, de túl van a harmadik albumán is.

0516-carson.jpgA 2018-ban gimis zenekarként induló banda egyfajta tapasztalatszerzésként tekintett az Öröm a Zene törökszentmiklósi versenyére, és leginkább arra voltak kíváncsiak, mit gondol róluk, zenei és színpadi teljesítményükről a szakma. Nem az AztaQ volt az egyetlen tehetségkutató, ahová abban az évben beneveztek, hiszen Nyíregyházán és a vajdasági Magyarkanizsán is megméretették magukat ugyancsak nem elsősorban a nagyközönség, hanem a tapasztaltabb zenészek előtt. Ugyanakkor ezek a tehetségkutatók jók voltak arra is, hogy színpadi rutint szerezzenek, vagy éppen kipróbálják, milyen együtt utazni egy fellépésre.

A 2018-as Amatőr Zenei Tehetségkutató (AztaQ) versenyre a dobos, Barni (Héra Barnabás) apukája a családi kisbusszal vitte el a zenekart és a felszerelését, azonban Giorgio (Fekete Giorgio) már nem fért be, így ő külön, vonattal érkezett Törökszentmiklósra. Úgy érezték, az akkori tehetségkutatók közül az AztaQ-n játszottak a legjobban, és nagyon jó visszajelzéseket kaptak a zsűritől is. A verseny győztesként pedig nemcsak az Öröm a Zene országos döntőjébe jutottak be, de a Hangfoglaló Könnyűzene Támogató Program Induló Előadói Alprogramjának meghallgatására is, ahonnan a 2019. évi támogatottak közé is bekerültek.

A 2018-as AztaQ-t megnyerő Carson Coma további története és sikerei pedig már mindenki előtt ismertek, aki hallgat rádiót, jár fesztiválokra, koncertekre vagy éppen a különböző közösségi felületeken magyar zenét hallgat és néz.

A bejegyzés trackback címe:

https://aztaq.blog.hu/api/trackback/id/tr3417832539

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása