AztaQ

Amatőr Zenei Tehetségkutató

Amatőr Zenei Tehetségkutató

AztaQ 2024: Versenyfelhívás

Amatőr Zenei Tehetségkutató Verseny Szolnokon 2024. június 1-jén a Tisza moziban

2024. április 20. - aztaq

Versenyfelhívás

240419-aztaq-logo-fekvo.jpgAztaQ 2024

Amatőr Zenei Tehetségkutató Verseny Szolnokon

Az Öröm a Zene országos tehetségkutató Jász-Nagykun-Szolnok vármegyei versenye

 Időpont: 2024. június 1. (szombat) 10.00-17.00 óra

 Jelentkezési határidő: 2024. május 20. hétfő (Pünkösd) éjfél

 Helyszín: Tisza mozi (Szolnok, Templom u. 4.)

 

Jelentkezési feltételek

  1. Bármilyen stílust játszó könnyűzenei énekes és zenekar (formáció) jelentkezhet.
  2. A versenyen kizárólag élő, hangszeres formációk vehetnek részt (playback megoldás kizárt).
  3. A versenyre kizárólag saját (a formáció által írt vagy a formációnak írt) dalokkal lehet jelentkezni.
  4. A versenyre csak olyan formációk jelentkezhetnek, amelyek sem jelenleg, sem a korábbi években nem voltak támogatottjai az NKA Hangfoglaló (korábban Cseh Tamás) Program Induló Előadói Alprogramjának, illetve a formáció tagjainak fele sem játszik vagy játszott ilyen támogatott zenekarban.
  5. A jelentkezők nem rendelkezhetnek egynél több, kereskedelmi forgalomban kapható, lemezkiadásra szakosodott (azaz több formációval foglalkozó) cég által megjelentetett és terjesztett hanghordozóval.

 

Jelentkezési díj: bruttó 10.000 forint/produkció

(A jelentkezési díj befizetésével a jelentkező tudomásul veszi, hogy annak visszatérítésére kizárólag a verseny elmaradása esetén van mód.)

 

Jelentkezni kizárólag e-mailben az alábbiak megadásával illetve csatolásával lehet

(E-mail tárgy rovatában kérjük feltüntetni: AztaQ 2024 - formáció neve)

  1. Formáció neve
  2. Kapcsolattartó neve, telefonszáma, email címe
  3. Formáció stílusbesorolása (saját besorolás)
  4. Zenekar esetén a formáció színpadi létszáma és a hangszerek felsorolása
  5. Formáció indulásának éve
  6. Formáció biográfiája (maximum 1000 karakteres word fájlban csatolandó)
  7. Aktuális fotó a formációról (jpg formátumban csatolandó)
  8. Két darab audió/videó anyag elérhetősége (link megadása)
  9. Két beküldött saját dal dalszövegei (word fájlban csatolandó)
  10. A nevezési díj utalásának bizonylata
  11. A nevezési díjról számlát kérő neve, címe, adószáma

Felhívjuk a figyelmet, hogy a nevezést csak valamennyi információ megküldésével tudjuk elfogadni.

 

A nevezési díj befizethető

Picasso Média Tanácsadó Kft. – OTP: 11705008-20485186-00000000

Közleménybe csak a következő kerüljön: AztaQ2024, zenekar neve

 

E-mail cím: aztaq.szolnok@gmail.com

 

A verseny menetrendje

  1. A beérkezett nevezések (hanganyagok) alapján a szervezők előzsűriznek, azaz kiválasztják azt a 6-10 formációt, amelyek lehetőséget kapnak az élő bemutatkozásra.
  2. A kiválasztott formációkat legkésőbb 2024. május 23-ig értesítjük. (A rider egyeztetésére ezt követően kerül sor.)
  3. A kiválasztott formációk 2024. június 1-én (szombat) 10.00 és 17.00 óra között, a szervezők által (a riderek alapján) előre meghatározott sorrendben lépnek színpadra. (Az előre megadott fellépési időpont előtt 30 perccel a helyszínen meg nem jelenő formáció automatikusan kizárja magát a versenyből!)
  4. Minden színpadra lépőnek 15 perc áll rendelkezésére a beállásra, majd maximum 15 perc a három saját dal bemutatására.
  5. A zsűri értékelési szempontjai: hangszeres tudás (0-10 pont), szöveg, mondanivaló (0-10 pont), egyediség (0-20 pont), szubjektív összkép (0-10 pont).

 

Az esemény az Öröm a Zene Tehetségkutató sorozat részeként, az NKA Hangfoglaló Program támogatásával jön létre.

 

A versenyről minden információ a folyamatosan frissülő aztaq.blog.hu felületen és az AztaQ – Amatőr Zenei Tehetségkutató Facebook oldalán.

A Crescendo Selecta elismerése az Öröm a Zene döntőjében

A szolnoki AztaQ, amatőr zenei tehetségkutató győztese, a Crescendo Selecta kimagasló zenei teljesítményéért Újfalusi Gábor-díjban részesült az Öröm a Zene nagydöntőjében.

crescendoselecta2.jpgOktóber 7-én és 8-án, Gyálon rendezték meg az Öröm a Zene tehetségkutató- és gondozó országos sorozat nagydöntőjét, ahol a 19 megyében, a fővárosban és a határon túl lebonyolított helyi tehetségkutatók legjobbjai mérték össze tehetségüket. A 2022/2023-as évadban közel ezer zenekar nevezett az immár 15 éves tehetségkutató-sorozatra, akik közül majdnem 350 formáció állt a különböző helyi versenyek színpadjaira.

231010-grog.jpgGyálon a Gorg & Benzol formációt találta a legjobbnak az Öröm a Zene idei zsűrije, így ez a formáció nemcsak megnyerték az Öröm a Zene tehetségkutató-sorozat 2022/2023-as évadát, de komoly támogatásra is számíthatnak a következő évben. Az év felfedezettje a Boyongó zenekar lett. Kimagasló zenei tehetségükért négy együttes, az A Flirt, a Crescendo Selecta, a Kiss zenészek és a Visionless Humanity kapott Újfalusi Gábor-díjat, illetve a Gyálon rendezett kétnapos verseny zsűrije arról is döntött, hogy mely formációk jutottak be a Hangfoglaló Program Induló Előadói Alprogramjának meghallgatására, azaz kinek van esélye a Nemzeti Kulturális Alap 4 millió forintos támogatását elnyerni.

Az AztaQ szervezői számára nagy öröm, hogy a szeptember 30-án, Szolnokon rendezett verseny legjobbja, a Crescendo Selecta az Öröm a Zene döntőjében is kiemelkedően szerepelt. Gratulálunk és reméljük, sokszor hallunk még felőlük!

A Crescendo Selecta nyert Szolnokon

A Crescendo Selecta együttes nyerte a VII. AztaQ, amatőr zenei tehetségkutatót, amit szeptember 30-án rendeztek a szolnoki Tisza moziban. A Székesfehérvárról indult formáció ezzel jogot szerzett arra, hogy részt vegyen az Öröm a Zene országos döntőjén, amit október első hétvégéjén rendeznek Gyálon.

230930-aztaq-eredmenyhirdetes1.jpgA Meg egy cukorka, a Carson Coma és a tavalyi nyertes Cloud Factory után a Székesfehérvárról indult, de ma már a főváros felé orientálódó hattagú Crescendo Selecta is elmondhatja magáról, hogy megnyerte az AztaQ, amatőr zenei tehetségkutatót. A 2023-as versenynek a szolnoki Tisza mozi adott helyet, ahol a nevező zenekarok közül – a szervezők előzetes válogatása után – öt együttes és egy szólóprodukció léphetett színpadra. Az Andrásik Remo, Cserfalvi Zoltán, Horváth Gergely, Farkas Róbert, Maróthy Zoltán és Pap Béla alkotta zsűri a másfél éve alakult, jazzes motívumokkal fűszerezett neo-soul, pop, funky és R&B stílusú dalokat játszó Crescendo Selectát juttatta Jász-Nagykun-Szolnok vármegyéből az Öröm a Zene döntőjébe.

A hagyományoknak megfelelően a VII. AztaQ, amatőr zenei tehetségkutatón is átadták az Újfalusi Gábor-díjat, amit minden alkalommal a kiemelkedő zenei tehetséget mutató előadó kaphat meg. Szolnokon a zsűri Ujj Misának, a Heron Lane zenekar basszusgitárosának ítélte az elismerést.

crescendoselecta10.jpgA támogatóknak köszönhetően egyetlen fellépő formáció sem távozott üres kézzel a VII. AztaQ-ról. A szolnoki Denevér Hangstúdióban a KabinLáz zenekar dolgozhat majd az új dalain, a Roland 5000 Hangszerbolt kínálatából a Heron Lane és Lovas Juci válogathat, a Tisza mozi által szervezett ATAFF music fesztiválra a Klisé kapott meghívást, míg a Ceglédi Advent rendezvényein Lovas Juci és a Heron Lane, a jövő évi szolnoki Gulyás Fesztivál rock színpadán pedig a Gedeon Reflects léphet majd fel.

Az AztaQ szervezői elégedetten nyilatkoztak az idei szolnoki tehetségkutatóról, hiszen a tavalyinál kétszer több formáció jelentkezett az itteni megmérettetésre. És, mint a zsűri tagjai is többször elmondták, a Tisza mozi színpadán végül hat olyan fellépőt láthattak, amelyek már bárhol, bármikor megállnák a helyüket. Az Öröm a Zene országos tehetségkutató sorozat várhatóan 2024-ben is folytatódik, így jövőre ismét lehet Szolnokon AztaQ, amatőr zenei tehetségkutató.

(Fotók: Kozma Mihály)

Az AztaQ 2023-ra bejutott: Crescendo Selecta

crescedo_selevta.jpgZenekarunk másfél évvel ezelőtt alakult, neo-soul, Pop, Funky, R&B stílusú dalokat írunk és játszunk, jazzes motívumokkal megfűszerezve. Székesfehérvárról indultunk, azóta viszont már Budapest felé orientálódott a csapat.

Amire büszkék vagyunk:

Két dalunk – a Már kora délelőtt és az Elfáradtam – nagy örömünkre már többször felcsendült a Jazzy rádióban is.

Tavaly az Öröm a Zene döntőjében Újfalusi Gábor-díjat kaptunk.

Idén a Hajógyárnak köszönhetően szerepelhettünk az M2 Petőfi Tv csatornáján.

Jelenleg pedig első albumunkon dolgozunk, amit október végén tervezünk a nagy világ elé tárni.

Csapatunk motivációja, hogy az emberek egy hosszú nap után dalainkban rátaláljanak önmagukra és elmosolyodva megbékéljenek a világgal.

A zenekar tagjai:

Karsai Dániel (dob)

Nyerges Liza (ritmusgitár)

Kovács Ákos (szólógitár)

Bótor Kadosa (basszus)

Kovács Aliz (ének)

Tábori Emese, Büttl Márton (vokál)

 

Beküldött dalok:

https://drive.google.com/drive/folders/1m74N839kkKDGVrD0Rm6ovlkAc-C6XCg9

Az AztaQ 2023-ra bejutott: Heron Lane

heron_lane-blog.jpgA “Heron Lane” Horváth Áron gitáros/énekes-dalszerző, multinstrumentalista szólóprojektje. Olyan zenészek hatására, mint Jeff Buckley, a Radiohead és John Frusciante, eklektikus dalszerzési stílusát dinamikus gitártémák, álomszerű szövegek és érzelmes előadásmód egészítik ki. A Little Moon live session sorozat első évadában szerepelt néhány dal egyszál gitáros verziója. Az első 4 dalból álló EP Take Me Home címmel jelent meg, melyet a Három Hollóban mutatott be a Kőbányai Zenei Stúdióban megismert zenészekből álló zenekarral kiegészülve.

 

Beküldött dalok

Take Me Home: https://www.youtube.com/watch?v=1LfmOfzp3nQ

Spring Song: https://www.youtube.com/watch?v=rRlvKhW3-Zk

Az AztaQ 2023-ra bejutott: Klisè

klise_-foto.jpgA Klisè még név nélkül Bagi Bálinttal és egy külsős producerrel indult. Ketten kezdték el írni 2020-ban a ma már Nélküled is jó vagyok címen hallható első saját dalunkat, amelyet 2021-ben egészített ki Molnár Aliz, jelenlegi énekesünk dalszövegével. A zenekar jelenlegi felállásában 2022 októbere óta működik, és azóta több koncertet is adtunk, például a Három Hollóban, a DiVino-ban (Gozsdu udvar), az Ellátóházban, az Esernyősben, illetve felléptünk a Sándorfalvai Városnapon és Szegeden a GardenStég nevű helyen.

A zenekar 2023 márciusában stúdióban járt, ahol három dalunkat vettük fel.

 

A zenekar tagjai:

Molnár Aliz (ének)

Bagi Bálint (gitár)

Székely Tamás (basszusgitár)

Ioni Edy (billentyű)

Rigó Gábor (dob)

 

Beküldött dalok:

Szétestem: https://youtu.be/KHUWaC77IZM?si=XvGotWUQ1MrW4tVT

Nélküled is jó vagyok: https://www.youtube.com/watch?v=iPn3GsRY4PE

Az AztaQ 2023-ra bejutott: Lovas Juci

lovasjuci-blog.jpgLovas Juci, énekes-dalszerző vagyok. Az első koncertem 2020-ban volt, a Carson Coma A38-as második lemezbemutatójának előzenekaraként, ahol még csak általam kedvelt feldolgozásokat játszottam. Ezután, 2021-ben kezdtem dalokat írni, szövegcentrikus, leginkább magyar alternatív, alternatív pop műfajba sorolhatókat. Számos tehetségkutatón vettem részt, többek között második lettem a Szabad a színpad! és a szombathelyi Öröm a zene! tehetségkutatókon, illetve kétszeres arany minősítést szereztem a Pannon Unifesten.

Játszottam több budapesti helyszínen, például a Manyiban, a Központban, az Aurórában, a Robotban, illetve a Művészetek Völgyén, Veszprémben és Szombathelyen, az Ellátóban, a Puszi feszten, legutóbb pedig a Tütü Tangóban léptem fel.

Jelenleg egyszálgitáros előadóként koncertezek, de az ősz folyamán zenekarral egészülök ki, és a jövőben hangszerelt formában szeretném a közönség elé tárni a dalaimat.

 

Beküldött dalok:

Senkise: https://www.youtube.com/watch?v=3PuhPukvb3s

Játszótér: https://www.youtube.com/watch?v=QckWNa9ZJMs

Az AztaQ 2023-ra bejutott: Gedeon Reflects

gedeonreflects_allva.jpgA Gedeon Reflects ezzel a hangszereléssel körülbelül egy éve létező formáció. Első saját albumunk 2023 áprilisában Sokszor érzed úgy címmel, ami stílusában az akusztikus melodikus vonal és a hard rock szélsőségei között mozog. Az albumhoz eddig hét videoklip is készült. Ahogy az album címe is mutatja a dalok különféle érzések, hangulatok, lelkivilágok bemutatására törekszenek, amelyek foglalkoztatják a zenekart, illetve mások is hasonlóan érezhetnek. Az albumon szó esik az emberi kapcsolatok nehézségeiről, őszinteségről, célokról, elnyomásról, reményről, küzdelmekről és felszabadultságról is.

Az album megjelent a Rockinform oldalán és a Petőfi rádióban is hallható volt róla dal.

Az Öröm a zene miskolci állomásán a harmadik helyet sikerült megszereznünk.

A zenekar általában Budapest vonzáskörzetében koncertezik (S8 Underground Club, Dürer Kert, egyetemi rendezvények), de kisebb fesztiválokon is felléptünk már.

 

Tagok:

Gedeon András (akusztikus gitár, ének)

Kiss Balázs (elektromos gitár, ének)

Kiss Tamás (basszusgitár)

Megyeri István (dob)

 

Beküldött dalok:

Egyre és egyre: https://www.youtube.com/watch?v=chwPOWWF8pQ

Ébren: https://www.youtube.com/watch?v=SBt7k5VTkrk

Az AztaQ 2023-ra bejutott: KabinLáz

kabin_montazs.jpgA KabinLáz zenekar Püspökladányban alakult, zenét kedvelő, a zene nyelvén érzelmeket kifejezni szándékozó fiatalokból. Büszkék vagyunk arra, hogy kizárólag saját dalokat játszunk, magyar nyelven, modern rock/metal megszólalásban. Dalainkban sokféle elem megtalálható, a hangsúly nálunk nem egy-egy stíluson van, hanem azon, hogy értékes, kerek kompozíciókat írjunk, amelyek könnyen utat találhatnak a közönséghez. Ugyanakkor fontos számunkra, hogy a produkció őszinte és hiteles legyen.

A zenekar több tagcserén is átesett az alakulás óta, a jelenlegi felállás 2022 ősze óta működik. Folyamatosan születnek az új ötletek, amiket dalokká formálunk a próbákon. Igyekszünk minél több helyre eljutni és élőben is bemutatni a zenénket a rock/metal stílust kedvelő közönségnek.

 

A zenekar tagjai:

Jakab Imre (gitár, vokál)

Ökrös Roland (dob)

Papp Norbert (ének)

Sárközi Ádám (basszusgitár)

 

Beküldött dalok:

Nincs végzet: https://www.youtube.com/watch?v=KHSk_XvSdOQ

Az utolsó: https://www.youtube.com/watch?v=EvmBWJ3YvY4

Hat zenekar az AztaQ-n

Crescendo Selecta, Gedeon Reflects, Heron Lane, KabinLáz, Klisè és Lovas Juci. Ők hatan jutottak be a VII. AztaQ tehetségkutatóra, azaz közülük szerezhet valaki jogot arra, hogy részt vegyen az Öröm a Zene idei döntőjén.

230926-hatok.jpgLezárult a VII. AztaQ, Amatőr Zenei Tehetségkutató nevezési időszaka. A két-két saját dallal jelentkező formációk közül a szervezők öt zenekart és egy énekest választottak, akik 2023. szeptember 30-án élőben is bemutatkozhatnak a hattagú zsűri előtt.

A Crescendo Selecta másfél évvel ezelőtt alakult, saját meghatározásuk szerint neo-soul, pop, funky és R&B stílust játszanak jazzes motívumokkal fűszerezve. A Székesfehérvárról indult, de ma már inkább budapesti banda két dala már többször felcsendült a Jazzy rádióban, és szerepeltek a Petőfi TV-ben is. Első albumuk várhatóan október végén jelenik meg.

A Gedeon Reflects mai felállásában nagyjából egy éve létezik, stílusuk az akusztikus melodikus vonal és a hard rock szélsőségei között mozog. Idén áprilisban jelent meg első albumuk Sokszor érzed úgy címmel, amihez már hét klip is készült. A bandáról hírt adott korábban a Rockinform és a Petőfi Rádió is, illetve Budapest több kultikus szórakozóhelyén is felléptek már.

A Heron Lane Horváth Áron gitáros, énekes dalszerző multinstrumentalista szólóprojektje, amit olyan zenészek ihlettek, mint Jeff Buckley, a Radiohead és John Frusciante. Első négy dalból álló EP-je Take Me Home címmel jelent meg, amit a Kőbányai Zenei Stúdióban megismert zenészekből álló zenekarral kiegészülve a Három Hollóban mutattak be.

A püspökladányi KabinLáz jelenlegi felállásában 2022 óta létezik, és azóta újra folyamatosan születnek a később dallá formálható ötletek. Mint magukról mondják: büszkék arra, hogy kizárólag saját dalokat játszanak magyar nyelven, modern rock-metál stílusban. Céljuk pedig, hogy minél több helyen, minél több embernek mutathassák meg élőben a zenékjüket.

A Klisè mai formájában 2022 októbere óta működik, és azóta már felléptek a Három Hollóban, az Ellátóházban, az Esernyősben, szűkebb pátriájukban a sándorfalvai városi napon illetve a szegedi GardenStég-en is. Idén márciusban három dalt rögzítettek stúdióban, köztük az AztaQ-ra is beküldött Nélküled is jó vagyok illetve a Szétestem című szerzeményeket.

A szolnoki megmérettetés egyetlen szóló énekese Lovas Juci lesz, aki első koncertját 2020-ban adta az A38-on a Carson Coma „előzenekaraként”. Dalait alternatív pop műfajba sorolja, amelyekkel több tehetségkutatón és koncerthelyszínen is bemutatkozott már. Tervei között szerepel, hogy szólóprojektjét zenekarral egészíti ki.

A hat formáció 2023. szeptember 30-án, az eredetileg tervezettől eltérő helyszínen, a szolnoki Tisza moziban lép majd az Andrásik Remo, Cserfalvi Zoltán, Farkas Róbert, Horváth Gergely, Maróthy Zoltán és Pap Béla alkotta zsűri elé.

süti beállítások módosítása