AztaQ

Amatőr Zenei Tehetségkutató

Amatőr Zenei Tehetségkutató

Díjak: 150 ezer forintos stúdiózás

Díjfelajánló: Denevér Hangstúdió

2024. május 08. - aztaq

Az egész országban ismert a Cserfalvi „Töfi” Zoltán által vezetett Denevér Hangstúdió, ahol az elmúlt 33 évben közel 800 lemez készült. Az AztaQ egyik résztvevője idén is a Denevér Hangstúdió segítségével készíthet hanganyagokat.

240508-deneverstudio.jpgA Cserfalvi „Töfi” Zoltán vezette szolnoki Denevér Hangstúdió harmadik alkalommal támogatja díjfelajánlással az AztaQ-t, vagyis az Öröm a Zene sorozat Jász-Nagykun-Szolnok vármegyei tehetségkutatóját. A tavalyi megmérettetés után a püspökladányi KabinLáz dolgozhatott a legendás Denevér Hangstúdióban, míg a 2022-es színpadra lépők közül a szolnoki Midller élhetett a lehetőséggel. Bár idén nem tud zsűrizni Cserfalvi „Töfi” Zoltán a szolnoki AztaQ-n, de a 150 ezer forint értékű stúdiómunkát ezúttal is felajánlotta.

A szolnoki Denevér Hangstúdiót egyébként Tóth László alapította még 1991-ben. A Szolnok belvárosában található stúdió tulajdonosa és vezető hangmérnöke 1996 óta Cserfalvi „Töfi” Zoltán. Az idén már 33 éves Denevér Hangstúdióban eddig nagyjából 800 lemez teljes anyagát rögzítették, azaz jóval több mint tízezer dalt. A Denevér Hangstúdióban dolgozott már – többek között – a Mobilmánia, a Pokolgép, az Omen, a Dalriada, az Aurora, Nagy Feró és a Beatrice, Deák Bill Gyula, a Hobo Blues Band és a Remorse is. Rajtuk kívül olyan hírességek anyagaival is foglalkozott már a szolnoki stúdió, mint például Glenn Hughes (ex-Deep Purple), Tim Ripper Owens (ex-Judas Priest), Andy LaRocque (King Diamond) és Chris Amott (ex-Arch Enemy). Bár legtöbben a rock-metal produkcióikról ismerik a Denevér Hangstúdiót, valójában mindenféle stílussal foglalkoznak, gyakran készülnek itt népzenei és kórus hanganyagok, sőt olykor szimfonikus felvételek is.

A Denevér Hangstúdió által felajánlott 150 ezer forint értékű stúdiózási lehetőségbe Cserfalvi „Töfi” Zoltán szerint a zenétől, a zenekar felkészültségétől, az alkalmazott hangszerektől függően sok minden beleférhet. A tapasztalatok szerint, ha az élő felvételhez kapcsolódóan minden munkát a Denevér Hangstúdió csinál – egy nap felvétel, egy nap editálás, egy nap keverés –, akkor egy dal születhet meg a keretből. A stúdió azonban attól sem zárkózik el, hogy a zenekarok már meglévő felvételeivel dolgozzon tovább.

http://www.deneverstudio.hu/index.php

A bejegyzés trackback címe:

https://aztaq.blog.hu/api/trackback/id/tr718399295

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása